MUSICAL JONA GROOT SUCCES MUSICAL JONA GROOT SUCCES

Zondag 20 januari jl werd in Bennekom in het kader van de eenheidszondag, onder de bezielende leiding van jeugdtheatergroep de Vliegende Speeldoos de musical “Jona” uitgevoerd. Het verhaal van de profeet die niet naar Ninevé wilde om Gods waarschuwing aan de stad over te brengen. Hij probeerde zijn opdracht over zee te ontvluchten, maar werd tijdens een storm door de bemanning overboord gezet, door een walvis opgeslokt en drie dagen later uitgespuugd, om uiteindelijk zijn opdracht toch  uit te voeren. Door de waarschuwing kwam de bevolking van Ninevé tot inkeer en werd gered.
Ruim 100 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, al dan niet lid van één van de Bennekomse kerken,  hebben de hele dag geoefend met dansen en zingen en geknutseld met als hoogtepunt de uitvoering van de musical. Dit met ondersteuning van een groot aantal vrijwilligers.
Voor een volle Brinkstraatkerk werd de uitvoering een enorm succes waarvan de aanwezigen, maar zeker ook de kinderen zelf met volle teugen van hebben genoten.